• ✔ Levertijd: 1-3 dagen        ✔ 30 dagen retourtermijn    ✔ Veilig betalen

  • Nederlands (België)
  • français (Belgique)
  • Deutsch (Belgien)

✔ Veilig betalen
✓ 30 dagen retourtermijn

4 decoratie-ideeën voor een decoratief gebruik van spiegels
#Woontips #Producten

4 decoratie-ideeën voor een decoratief gebruik van spiegels

Publicatiedatum 26 juni 2023

Spiegels zijn multifunctioneel en kun je heel goed gebruiken voor een originele woonstyling. COCOmaison deelt de beste stylingtips.

1. Gebruik de spiegel als woonaccessoire
2. Je kamer visueel vergroten met spiegels
3. Een spiegel in de woon- of slaapkamer voor meer licht
4. Spiegelformaten en -vormen mixen

1. Gebruik de spiegel als woonaccessoire

In de meeste gevallen zien we spiegels als praktische voorwerpen. Om 's ochtends je tanden te poetsen in de badkamer, te checken of je kleding goed zit of snel je haar op te steken in de gang. Spiegels zijn inderdaad superhandig en we kiezen ze met zorg.

Soms vind je dus een mooie spiegel in een woonwinkel, maar loop je er uiteindelijk aan voorbij met de gedachte dat je hij niet heel praktisch is. En toch, afhankelijk van de grootte, de vorm, de lijst en de manier waarop het glas is bewerkt, is de spiegel een echt woonaccessoire op zich. Daarom verdient hij een ereplaats aan de muur of in de kamer. 

✓ Lees ook: Welke accessoires voor een organische woonstijl?

2. Je kamer visueel vergroten met spiegels

Een spiegel is een geweldig hulpmiddel om een kleine ruimte visueel te vergroten. Aan het einde van een lange, smalle gang, bijvoorbeeld, wekt het de indruk van diepte. Voor een optimaal visueel effect, kies je voor een grote, vrijstaande spiegel. Of ingelijst en geplaatst op een bijzetmeubel, zoals een wandtafel of ladekast.

Van ditzelfde effect kun je ook profiteren in een kleine woonkamer. Zo’n kamer oogt snel vol, met in ieder geval een bank, grote kast of tv-meubel. Een muur met meerdere spiegels van verschillende afmetingen creëert niet alleen diepte, maar voegt meteen een decoratief tintje toe als de ruimte te bepekt is voor meer accessoires.

3. Een spiegel in de woon- of slaapkamer voor meer licht

Bij het inrichten van een ruimte kun je spiegels ook gebruiken voor extra licht in de kamer. Het reflecterende oppervlak vangt het licht van een raam of lamp op en verspreidt het zachtjes, zonder te verblinden. Ideaal in een donkere kamer met kleine ramen, zoals een toilet of een inpandige werkkamer.

Plaats in een schemerige woon- of slaapkamer een spiegel tegenover een lichtbron, zoals een raam of een staande lamp. De spiegel weerkaatst het licht en verlicht de kamer een beetje, waardoor je een zachte, sfeervolle extra verlichting krijgt.

 

4. Mix spiegelformaten en -vormen

Een grote rechthoekige spiegel is niet de enige decoratieve optie. Er zijn verschillende andere vormen, die bijzonder modieus zijn. Bijvoorbeeld designspiegels in abstracte vormen of spiegels met gekleurd glas. De ‘psyche’, een andere naam voor de staande spiegel, is ook verkrijgbaar in ovale vormen, perfect voor een slaapkamer of kleedkamer. Een vrijstaande spiegel laat bovendien de muur vrij voor fotolijsten of schilderijen.

Als je origineel wilt zijn, kun je een muur ook versieren met een verzameling van spiegels in verschillende vormen en maten. Soms kunnen meerdere kleine spiegels zelfs een oplossing bieden om jezelf van top tot teen te kunnen zien op een plek waar een grote, zwaardere spiegel lastig op te hangen is - zoals op een kastdeur.

✔ Lees ook : Voor welke bijzettafel kies je?

 

 

 

Altijd de beste deals ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo mis je geen enkele COCOmaison deal!

COCOmaison helpt

Hoe gebruik je een spiegel als decoratief object?

Denk niet alleen aan spiegels als praktische objecten. Afhankelijk van de lijst, vorm of kleur kunnen het echte woonaccessoires zijn om aan de muur te hangen of op een plank te zetten.

Hoe vergroot je een ruimte visueel met een spiegel?

Plaats een grote spiegel aan het eind van een smalle kamer of gang, of hang er meerdere aan de achterwand in een kleine ruimte. Dit creëert visueel extra diepte.

Hoe kan ik een spiegel gebruiken om licht toe te voegen?

Spiegels weerkaatsen licht. Ze zijn dus perfect voor een kamer met weinig licht. Als je de spiegel tegenover een raam of lamp plaatst, weerkaatst hij subtiel het licht zonder te verblinden.

Welke maat en vorm spiegel moet ik kiezen?

Er zijn geen strikte regels als het op styling aankomt. Je hoeft je dus niet te beperken tot een grote vierkante spiegel. Er zijn ook kleine ronde spiegels, ovale spiegels en grote abstracte spiegels. Maak je styling speels door meerdere vormen te combineren.

COCOmaison fans

Help bij het inspireren van anderen

Tag ons op Instagram met #cocomaison

COCOmaison x Azizi Life

Wooninspiratie

Op zoek naar een nieuw interieur? Wij geven je graag meer inspiratie!

Ook interessant...