✔ Veilig betalen
✓ 30 dagen retourtermijn

Hoe style ik een muurnis in mijn woonkamer?
#woontips

Hoe style ik een muurnis in mijn woonkamer?

Publicatiedatum 23 juni 2023

Op zoek naar decoratie-ideeën om nissen in je woonkamer optimaal te benutten? Ontdek hoe je deze handige uitsparingen kunt inrichten om je kamer in een handomdraai een style-boost te geven!

 

De muurnis, een echte decoratieve aanwinst in de woonkamer

Meestal wordt een nis in de muur gezien als een origineel element zonder speciale kenmerken. Maar zo’n nis heeft absoluut praktische voordelen, omdat hij gemakkelijk kan worden gebruikt als extra opbergruimte. Zeker als hij diep genoeg is om er boeken in te plaatsen!

De muurnis heeft bovendien decoratievoordelen. Een uitsparing in de muur neemt geen extra plaats in en staat nooit in de weg. Je kamer blijft dus overzichtelijk en ruim, terwijl je wel extra decoratie-opties hebt. Sterker nog, je kunt hem op heel veel verschillende manieren verven en/of decoreren.

✓ Lees ook: : 6 ideeën voor jouw wanddecoratie

Wat is een handige plek voor een muurnis in de woonkamer?

Als je een nis hebt in een hoek van je kamer en hij is voldoende groot, maak dan optimaal gebruik van deze ruimte met een paar planken. Je kunt natuurlijk ook met behulp van betimmering planken een nieuwe nis maken, waarmee je optisch meer diepte in de ruimte creëert

Als je elders in je woonkamer een nis wilt maken, kies dan een vrije muur waar geen grote meubels tegenaan komen te staan, zoals een televisiemeubel of een bank. Als je de nis helemaal opvult, gaat het ruimtelijk effect namelijk verloren. Bijzetmeubels, zoals een wandtafel of kleine fauteuil, passen juist weer heel goed in een nis.

Hoe maak je optimaal gebruik van een nis in de woonkamer?

Sowieso hoeft een nis niet vierkant te zijn. Je kunt hem een smallere rechthoekige vorm geven zodat er bijvoorbeeld alleen een mooie vaas met een tak of enkele bloem in past. Je kunt ook experimenteren met ronde of meer geometrische vormen voor een originele look.

Je kunt je muurnis extra accentueren door de binnenkant een andere kleur te geven dan de rest van de muur. Donkere tinten geven diepte, terwijl lichte tinten accentueren. Het is aan jou om te spelen met de contrasten.

✓Lees ook : Hoe creëer je een modern-chique stijl in de woonkamer?

 

 

Welke interieurideeën zijn er voor mijn muurnis?

Hoe groter de nis, hoe meer voorwerpen je erin kunt zetten. De ideale plek voor een paar boeken, maar de nis kan ook woonaccessoires bevatten zoals reissouvenirs of bijzondere objecten stukken die een ereplaats verdienen, zoals een beeldhouwwerk bijvoorbeeld.

Kleine muurnissen zijn ideaal om slechts één object te tonen, zodat het extra opvalt. Je kunt er een waardevolle vaas, een bijzondere erfstuk of zelfs een vrijstaande fotolijst in zetten. Een kaars in een glazen design kandelaar kan ook aangename lichteffecten creëren als hij brandt. Let wel op dat hij voldoende vrijstaat, om brand of schroeiplekken te voorkomen.

 

 

Tips van COCOmaison

Hoe gebruik je een muurnis in de woonkamer?

De muurnis heeft praktische voordelen als plank. Maar hij heeft ook esthetische meerwaarde, omdat je decoratie kunt toevoegen zonder de kamer rommelig te maken.

Waar kan ik een muurnis maken in mijn woonkamer?

Als je woonkamer al een alkoof heeft, kun je een nis maken door planken toe te voegen en/of een deel van de ruimte op te vullen. Als je geen alkoof hebt, kun je er zelf door middel van betimmering een maken.

Hoe haal je het meeste uit een muurnis in je woonkamer?

Als je woonkamer al een alkoof heeft, kun je een nis maken door planken toe te voegen en/of een deel van de ruimte op te vullen. Als je geen alkoof hebt, kun je er zelf door middel van betimmering een maken.

Wat zet je in een muurnis in de woonkamer?

Richt je in een grote nis op boeken en mooie decoratieve voorwerpen die je het best tot hun recht wilt laten komen. Houd het in een kleine nis eenvoudig. Kies maximaal één of twee decoratieve objecten.

meer inspiratie
altijd de beste deals ontvangen?

Ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends en laatste aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

COCOmaison fans

inspireer anderen

tag ons op instagram of gebruik #cocomaison

COCOmaison wooninspiratie

wooninspiratie

Lees onze inspiratieblogs en laat je inspireren

Ook interessant...