✔ Veilig betalen
✓ 30 dagen retourtermijn

Japandi: best of both worlds
#woontips

Japandi: best of both worlds

Publicatiedatum 9 december 2022

De stijl van rust, ronding en regelmaat

Als je de interieurtrends een beetje volgt, ben je de term Japandi zeker al wel eens tegengekomen. Het is een samentrekking van Japan en Scandinavië; twee gebieden die letterlijk mijlenver uit elkaar liggen, maar qua woonstijl verrassend overeen komen. Beide laten een sterke voorkeur zien voor rustige tinten, natuurlijke materialen en pure lijnen. Door daar elk nog wat specifieke elementen aan toe te voegen wordt de combinatie ijzersterk. Wij voorspellen dan ook alvast: Japandi is een blijvertje!

Met een beetje meer pit

De Scandinavische woonstijl, met veel aandacht voor functionaliteit, vaak lichte en soms vergrijsde kleuren en veel hout is al vele jaren een hit. Als tegenhanger van de bonte jaren ’70 en ’80 bracht hij welkome rust in huis. De pure eenvoud van een Scandinavisch interieur kan echter ook wat saai ogen. Een likje Japanse ‘wasabi’ kan dan net dat beetje pit brengen wat je nodig hebt.

camera-icon.jpg BO vloerlamp en ULLA pot

Kies voor contrast

Ook de Japanse woonstijl heeft rust en eenvoud als uitgangspunt, maar kiest bijvoorbeeld voor meer contrast. Niet met felle kleuren, maar wel door toevoeging van zwart en diverse aardetinten, gebruik van bamboe en papier en extra nadruk op hoogteverschil. Ook de waardering voor het handgemaakte en imperfecte zie je terug in deze stijl.

camera-icon.jpg MASK beeld

altijd de beste deals ontvangen?

Ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends en laatste aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Keep it simple

Ga je voor de Japandi stijl, begin dan met een simpele basis. Creëer een open inrichting met veel ruimte voor wit, hout, en pure lijnen. Voeg daar wat Scandinavische ‘hygge’ aan toe met comfortabele stoelen en banken, (afge)ronde tafels en kasten en warm textiel. En top het geheel af met bijvoorbeeld zwarte omlijstingen, kleinmeubelen in verschillende hoogtes en accessoires in sfeervolle aardetinten. Wedden dat je je dan voortaan nóg meer zen voelt thuis?

meer inspiratie

COCOmaison fans

inspireer anderen

tag ons op instagram of gebruik #cocomaison

COCOmaison wooninspiratie

wooninspiratie

Lees onze inspiratieblogs en laat je inspireren

Ook interessant...