✔ Veilig betalen
✓ 30 dagen retourtermijn

The Chamber - part 2
#francq colors

The Chamber - part 2

Publicatiedatum 20 december 2021
Bewerkt op 22 december 2021

Een fascinatie voor pre-modernisme

Na de coronapauze zullen we alsmaar vaker terugkijken naar pre-modernistische en pre-kapitalistische vormen van wijsheid uit het verleden. De manieren van het recent verleden zullen weggegooid worden en vervangen worden door een meer intuïtieve aanpak.

Een schok door het systeem

Telkens wanneer een schok door het systeem gaat, is er een revival van al wat nostalgisch is. Zoals de Arts & Crafts-beweging gedeeltelijk een reactie op de industriële revolutie was, zo zullen we in de toekomst nog nostalgische golven meemaken. Ze zullen gekarakteriseerd worden door een fascinatie voor het pre-modernistische en soms zelfs het pre-industriële.

Intuïtieve en inheemse vormen van wijsheid zullen overal blootgelegd worden, en we zullen vaker en vaker inspiratie bij onze voorouders halen om de problemen van vandaag op te lossen.

Bergkast FRESNO is verkrijgbaar bij onze partner XOOON.

Glokalisering

Deze trend zal het sterkst zijn wanneer die inspeelt op de zorgen die in de 21ste eeuw leven. Zo zal er een revolutie ontstaan die gebaseerd is op materiaal op basis van planten en die ervoor kunnen zorgen dat er minder plastic gebruikt wordt. Daarnaast zullen we ook onze levensstijl drastisch omgooien: van te geglobaliseerd leven voor corona, tot lokaal leven na corona. We zullen meer tijd doorbrengen in onze lokale gemeenschappen, zoals met onze buren.

Eclectische overdaad

Vergis je niet: ook in een gelokaliseerde wereld zal technologie ons helpen om deze lokale banden te versterken. Denk maar aan buurtgroepen op sociale media. In crisistijden zoals dit, en erna, zullen we teruggaan naar de ‘basics’ en wat in het verleden goed was volop omarmen.

In interieurdesign resulteert dit in een fascinatie voor pre-modernistische meubels en stijlen, die vaak hevig gedecoreerd zijn. De interieurs errond zijn dan weer enorm gelaagd en rijk, en zitten vol met eclectische referenties.

Eetkamerstoel CHRIS en dressette CITY zijn verkrijgbaar bij onze partner Henders & Hazel.

meer inspiratie
altijd de beste deals ontvangen?

Ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends en laatste aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

COCOmaison fans

inspireer anderen

tag ons op instagram of gebruik #cocomaison

COCOmaison wooninspiratie

wooninspiratie

Lees onze inspiratieblogs en laat je inspireren

Ook interessant...