• ✔ Levertijd: 1-3 dagen        ✔ 30 dagen retourtermijn    ✔ Veilig betalen

  • Nederlands (België)
  • français (Belgique)
  • Deutsch (Belgien)

✔ Veilig betalen
✓ 30 dagen retourtermijn

The Resident - part 1
#Trends

The Resident - part 1

Publicatiedatum 25 mei 2022

Herontdek de nabije omgeving en waardeer het hyperlokale.

Tijdens de pandemie bracht iedereen veel tijd thuis door. Ook designers bleven dicht bij huis: ze gingen figuurlijk op ontdekkingsreis in hun achtertuin, maakten hernieuwd kennis met de buren en gingen creatief aan de slag met materialen uit hun eigen streek. Ook bij COCOmaison vind je deze trend terug. 

Waardering voor lokale tradities en vormgeving

Consumenten gingen op hun beurt lokale merken en ondernemers steunen. De wereldeconomie kwam gedeeltelijk tot stilstand en lokale producenten speelden daar slim op in door hun kwaliteiten extra onder het voetlicht te brengen. Kortom: er ontstond een golf van waardering voor lokale tradities en vormgeving. Die trend was al ingezet, maar werd versneld door COVID-19 en wordt nu steeds meer mainstream. 

camera-icon.jpg BILLY bijzettafel en SANTORINI vaas

Hyperlokaal design

In plaats van wereldwijde eenheidsworst verlangen we naar typerende, unieke producten. Design wordt hyperlokaal: meubilair en decoratie verwijzen naar de traditionele vormgeving, met de nadruk op lokale materialen en processen. Stro, gras en vlas worden bijvoorbeeld veel gebruikt. Vaak in hun natuurlijke vorm of gekleurd met natuurlijke pigmenten. Ook zachte steentinten - matte zand- en kalksteen of ongeglazuurde baksteen - zijn typisch voor deze trend.

camera-icon.jpg RACHEL vaas en BLOOM set van 5 prints

Boekenkast TORANO en armstoel JUNE zijn verkrijgbaar bij onze partner XOOON.

Voorkeur voor nostalgische patronen

Het brocante- en antiekgevoel komt terug in de voorkeur voor nostalgische patronen zoals de klassieke ruit, dikke strepen in warme tinten en bloem- of plantmotieven. Er mogen ook kleine imperfecties zitten in het textiel, je mag zien dat het handgemaakt is. Die elementen van brocante en folklore zijn verbonden aan de tradities van een specifieke regio. De trend zal er dus op elk continent anders uit zien. Zo zien we al handgemaakt keramiek uit uiteenlopende lokale tradities. 

Bij ons neemt de stroming vaak de vorm aan van de zonnige Zuid-Franse Rivièra. Met z'n zachte nudes, roze en lichtgeel verantwoordelijk voor de zomerse sfeer in het toch al warme kleurenpalet. Het retro-oranje, mosterdgeel en de bruin- en beigetinten ademen de sfeer van brocantemarkten en vintagewinkels. Het alomtegenwoordige geel brengt een nostalgisch gevoel met zich mee. Daarnaast is er ruimte voor meer natuurlijke combinaties van beige- en zandtinten. 

camera-icon.jpg Bijzettafel TORANO is verkrijgbaar bij onze partner XOOON

COCOmaison helpt je op weg

Hoe is The Resident woonstijl ontstaan?

Tijdens de coronapandemie bracht iedereen veel tijd thuis door. Hierdoor gingen onze designers letterlijk op ontdekkingsreis in hun achtertuin en nabije omgeving. Verder gingen zij aan de slag met materialen uit hun eigen streek.

Wat kenmerkt de Resident woonstijl?

De Resident woonstijl kenmerkt zich door zijn antieke en brocante uitstraling. Denk hierbij aan (bloem)rijke versierselen, handwerk, weelderige kleuren en heldere streeppatronen zoals in klassieke meubelbekleding.

Gebruikt de Resident collectie duurzame materialen?

De Resident collectie bestaat voornamelijk uit duurzame materialen. Een aantal voorbeelden van deze materialen zijn: klei, vlas, hennep en jutte. Deze zijn zowel duurzaam als betaalbaar.

Wat staat centraal bij The Resident woonstijl?

Tijdens het vormen van The Resident woonstijl ontstond er een golf van waardering voor lokale tradities en de vormgeving hiervan. De trend was al in opkomst, maar door de coronapandemie is deze trend versneld en wordt het nu steeds meer mainstream.

Altijd de beste deals ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo mis je geen enkele COCOmaison deal!

COCOmaison fans

Help bij het inspireren van anderen

Tag ons op Instagram met #cocomaison

COCOmaison x Azizi Life

Wooninspiratie

Op zoek naar een nieuw interieur? Wij geven je graag meer inspiratie!

Ook interessant...