✔ Veilig betalen
✓ 30 dagen retourtermijn

COCOmaison - wabi sabi

wabi sabi

ware schoonheid zit in het imperfecte
Philou windlicht H70,5cm

Philou windlicht H70,5cm

€ 129,-
Bekijk product
Kelby karpet 160x230cm

Kelby karpet 160x230cm

€ 299,-
Bekijk product

De kunst van imperfectie

Met de opkomst van social media wil iedereen zich graag van zijn beste kant laten zien en dankzij bijvoorbeeld Photoshop en Artificial Intelligence kunnen we veel dingen mooier voorspiegelen dan ze werkelijk zijn. Maar ware schoonheid zit hem vaak juist in het echte, het onvolmaakte. Als sterke tegentrend omarmt Wabi Sabi daarom alles wat natuurlijk, minder glad en zeker zo onverwacht en spannend is.

Filosofie uit het Verre Oosten

Wabi Sabi is in interieurland misschien nog vrij nieuw, maar bestaat al eeuwenlang als Japanse filosofie. Vertaald naar woninginrichting zie je dan ook een aantal Japanse invloeden terug, zoals sterke contrasten (zwart en wit), natuurlijke materialen en motieven en subtiele verwijzingen naar de rijzende zon.

camera-icon.jpg ELLY beeld en LUCA vaas

Kleuren

Hieronder vind je de verfkleuren die perfect bij de trend Wabi Sabi passen. Dit zijn de kleurcodes uit het Natural Color System (NCS). Gebruik deze kleurcodes als je op zoek bent naar deze exacte verfkleur.

S 8500-N
S 2005-Y50R
S 2010-Y20R
S 4030-Y70R

Oase van rust

Zowel in kleur als in vorm is Wabi Sabi een ingetogen woonstijl, die je daardoor heel makkelijk kunt combineren met elke andere stijl. Met een paar mooie vazen, een eenvoudige bijzettafel of wat simpele kussens voeg je simpel een snufje Wabi Sabi toe en verander je jouw lievelingsplek in een oase van rust.

camera-icon.jpg PHILOU windlicht (in 2 verschillende hoogtes verkrijgbaar)

De vrije hand

Met pure vormen, accessoires in hout, glas of keramiek en een ingetogen kleurenpallet geniet je bewust of onbewust van deze weldadige woontrend. De kern van Wabi Sabi is namelijk het ontbreken van regels: als je het idee van perfectie loslaat is er geen goed of fout. Dat geeft jou dus alle ruimte om lekker te shoppen in de COCOmaison collectie en vooral te kiezen wat jij mooi vindt!

camera-icon.jpg CHILL WAVES set van 2 schilderijen, LEVI vaas en FENNA kandelaar

altijd de beste deals ontvangen?

Ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends en laatste aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Veelgestelde vragen

Wat is een Wabi Sabi interieur?

Het Wabi Sabi interieur is een woonstijl die de schoonheid van eenvoud, minimalisme en natuurlijke imperfecties omarmt. Een interieur dat een doorleefde look heeft, omdat er gebruik wordt gemaakt van rauwe en natuurlijke materialen. Denk hierbij aan onbewerkte muren en meubels en waarbij asymmetrie veel terugkomt. Door te werken met andere vormen en materialen krijg je in zijn geheel een prachtige eenheid. Bij het Wabi Sabi interieur draait het om het creëren van een rustige en serene omgeving.

Welke kleuren worden er gebruikt in het Wabi Sabi interieur?

Bij het Wabi Sabi interieur worden felle kleuren en drukke patronen vermeden en wordt er gekozen voor aardse tinten. Zoals er op de pagina benoemd wordt, wordt er veel gebruik gemaakt van de volgende kleurcodes: S 8500-N, S 2005-Y50R, S 2010-Y20R en S 4030-Y70R. De aardse tinten worden gecombineerd met een aantal Japanse invloeden. Je ziet dit terugkomen in de zwarte decoratie.

Hoe duurzaam is het Wabi Sabi interieur?

Het Wabi Sabi interieur bestaat uit duurzame materialen. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en doorleefde producten. Je ziet veel hout, klei, wol, bamboe, stenen en linnen terugkomen wat in combinatie zorgt voor een rustige omgeving. Imperfectie zoals deukjes en scheuren worden met open armen ontvangen.

alle trends