✔ Veilig betalen
✓ 30 dagen retourtermijn

Bijzettafels: een smaakvolle toevoeging aan je interieur
#woontips

Bijzettafels: een smaakvolle toevoeging aan je interieur

Publicatiedatum 4 januari 2024

Compact, functioneel en decoratief: bijzettafels zijn een echte toevoeging in je interieur. Van wandtafels, poefs met dienbladen, ze passen in alle kamers van het huis en maken je dagelijks leven gemakkelijker. Ontdek de trends en hoe je ze mooi in je interieur kunt opnemen.

1. Waarom kiezen voor een bijzettafel?
2. Bijzetmeubelen om je hal op te frissen
3. De bijzettafel: een onmisbaar item in de woonkamer
4. Functioneel en elegant: een bijzettafel in je keuken
5. COCOmaison helpt je op weg

1. Waarom kiezen voor een bijzettafel?

Op elke hoek hoort een kleine bijzettafel! Of je hem nu in de hal, eetkamer, woonkamer of keuken plaatst, extra bijzetmeubelen passen overal en maken je leven veel praktischer.

Kleinmeubelen worden zeer gewaardeerd vanwege hun esthetische aspect; ze worden vaak gebruikt als ondersteuning om je mooiste decoratieve objecten te presenteren. Maar dat is niet alles! Ze blijken ook een zeer nuttige opbergoplossing te zijn als je ruimte tekortkomt.

Wandtafels, krukjes, bijzettafels of een poef met mooi dienblad: bijzetmeubelen staan je dagelijks bij en komt in vele vormen (rond, vierkant, rechthoekig...) om de ruimte te optimaliseren.

camera-icon.jpg Vica bijzettafel h45cm, Vica bijzettafel h38cm en Saar pot

2. Bijzetmeubelen om je hal op te frissen

Als ontvangst- en doorgangsruimte kondigt de hal de stijl van je interieur aan en moet deze perfect georganiseerd zijn. Om de ruimte te optimaliseren en in te richten zonder deze te overbelasten, komt een mooi kleinmeubel zeker van pas!

Ongeacht de beschikbare ruimte, blijkt een kleine wandtafel altijd handig om je sleutels, post of enkele decoratieve accessoires op neer te leggen. Dit meubelstuk kleedt niet alleen een entree mooi aan, maar laat ook voldoende ruimte over om te bewegen.

Een bankje in de hal is het perfecte meubelstuk om een praktische charme toe te voegen aan je entree. Je kunt er natuurlijk op zitte om je schoenen aan te trekken voordat je vertrekt, maar het kan ook dienen als ondersteuning van bijvoorbeeld een groene plant.

Tot slot, als de ruimte beperkt is, is de beste manier om ruimte te besparen altijd door gebruik te maken van de muren door planken of wandopbergers te installeren.

✓ Lees ook: 4 tips: welke accessoires passen bij een stijlvol interieur?

camera-icon.jpg Stand Up wandtafel, Nichelle vaas, Arvid beeld en Scalas spiegel

3. De bijzettafel: een onmisbaar item in de woonkamer

Geplaatst naast een fauteuil of bank, wordt een bijzettafel altijd zeer gewaardeerd vanwege zijn praktische kant! Doordat hij vaak hoger en smaller dan een salontafel is, kan een bijzettafel naast een armleuning worden geplaatst en biedt het ruimte om een leesboek, koffiekopje of je afstandsbedieningen neer te leggen. Van hout of metaal, met een glazen of marmeren blad, alleen of in een set verkocht, bijzettafels zijn verkrijgbaar in veel vormen en materialen om bij elk woonstijl te passen. Slechts één regel: zorg ervoor dat hij niet te hoog of te laag is, zodat het bereikbaar blijft wanneer je zit.

Poefs en krukken hebben ook hun plaats in de woonkamer. Praktisch vanwege hun afmetingen, ze zijn gemakkelijk op te bergen en haal je ze tevoorschijn wanneer je ze nodig hebt. Veelzijdig kunnen ze dienen als bijzettafel waar je bijvoorbeeld een vaas of beelden op kunt plaatsen. Ze bieden daarnaast extra zitplaatsen wanneer je gasten ontvangt en kunnen dienen als voetenbankjes.

✓ Lees ook: Voor welke bijzettafel kies je? 

camera-icon.jpg Adrian bijzettafel, Colton bijzettafel en Sierra tafellamp

altijd de beste deals ontvangen?

Ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends en laatste aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

4. Functioneel en elegant: een bijzettafel in je keuken

Bijzettafels vinden ook hun plek in de keuken en vullen je meubilair aan wanneer je opbergruimte tekortkomt.

Zowel praktisch als compact: de keukentrolley een essentieel klein meubelstuk om de ruimte en organisatie van je keuken te optimaliseren. Afhankelijk van het gekozen model heeft het kastjes, planken en laden op meerdere niveaus, evenals een werkblad. Dankzij een trolley kun je je etenswaren, kruiden, servies en keukenapparatuur opbergen en genieten van een functionele en aangename keuken. Nog een voordeel? Omdat het op wielen staat, kan de trolley gemakkelijk worden verplaatst, afhankelijk van je behoeften, om altijd je gereedschap binnen handbereik te hebben! Best handig, toch?

5. COCOmaison helpt je op weg

Hoe hoog moet een bijzettafel zijn?

De ideale hoogte van een bijzettafel is typisch tussen 40 en 60 centimeter. Deze hoogte maakt de tafel toegankelijk vanaf een bank of stoel, zonder ongemakkelijk buigen of reiken. Het is belangrijk de tafelhoogte af te stemmen op de zithoogte van de meubels waarmee het wordt gebruikt, voor optimaal comfort en functionaliteit.

Waar zet je een bijzettafel?

Een bijzettafel plaats je naast een bank, fauteuil of bed om gemakkelijk toegang te hebben tot spullen zoals drankjes, boeken, of afstandsbedieningen. Ze kunnen ook dienen als decoratieve elementen om planten, foto's of kunstvoorwerpen te tonen, en zijn ideaal in hoeken of lege ruimtes om functionaliteit en stijl aan een kamer toe te voegen.

Wat zet je op een bijzettafel?

Op een bijzettafel kun je diverse items plaatsen zoals lampen, boeken, planten, fotolijstjes, en decoratieve objecten. Het is ook handig voor het neerzetten van drankjes, snacks, afstandsbedieningen, of een bril. De keuze hangt af van de functie van de ruimte en persoonlijke voorkeur, waarbij esthetiek en functionaliteit hand in hand gaan. Het is belangrijk een balans te vinden tussen decoratie en bruikbaarheid om een zowel stijlvolle als praktische inrichting te creëren.

Wat zet je op een klein tafeltje?

Op een klein tafeltje plaats je items zoals een vaas met bloemen, een klein lampje, fotolijstjes, of een stapeltje boeken. Het is ideaal voor het serveren van koffie of thee, het bewaren van afstandsbedieningen, of als plek voor sleutels en post in een entree. Zorg voor een evenwicht tussen functionaliteit en esthetiek, zodat het tafeltje zowel nuttig als een aantrekkelijk element in je interieur is. Kies voor items die de ruimte niet overvol maken, maar juist complementeren en verfraaien.

Hoe decoreer ik mijn ronde bijzettafel?

Om een ronde bijzettafel te decoreren, kun je beginnen met een opvallend middelpunt zoals een grote vaas met verse bloemen of een elegant beeldje. Voeg daaromheen kleinere items toe, zoals kaarsen, onderzetters, of een stapel kunstzinnige boeken om diepte en interesse te creëren. Houd rekening met de symmetrie en balans door items in oneven aantallen te groeperen. Experimenteer met verschillende hoogtes en texturen voor een dynamisch effect. Gebruik een decoratief dienblad om kleine voorwerpen bij elkaar te houden en het makkelijk te maken de tafel schoon te houden. Zorg dat de decoratie de functionaliteit niet in de weg staat; er moet nog ruimte overblijven om een kopje koffie of een glas neer te zetten.

Hoe groot moeten de bijzettafels bij hoekbank zijn?

De grootte van bijzettafels bij een hoekbank hangt af van de afmetingen van de bank en de beschikbare ruimte in de kamer. Een goede richtlijn is dat de hoogte van de bijzettafel gelijk is aan of net iets lager dan de armleuning van de bank, meestal rond de 40 tot 60 centimeter. Qua breedte en diepte moeten de tafels groot genoeg zijn om praktisch te zijn zonder de loopruimte te belemmeren, meestal niet breder dan 60 centimeter. Zorg voor een evenwichtige verhouding tussen de tafel en de bank om zowel esthetiek als functionaliteit te waarborgen.

meer inspiratie

COCOmaison fans

inspireer anderen

tag ons op instagram of gebruik #cocomaison

COCOmaison wooninspiratie

wooninspiratie

Lees onze inspiratieblogs en laat je inspireren

Ook interessant...