✔ Veilig betalen
✓ 30 dagen retourtermijn

Voor welke bijzettafel kies je?
#woontips

Voor welke bijzettafel kies je?

Publicatiedatum 12 april 2022

Mooi en praktisch tegelijk: de bijzettafel voegt zich naadloos in de rest van je inrichting en zorgt ervoor dat je je optimaal kunt ontspannen. Opstaan voor de afstandsbediening of dat boek is immers niet meer nodig. Maar hoe vind je het tafeltje dat het beste in de woonkamer past? COCOmaison helpt je bij een aankoop waar je geen spijt van krijgt.

1. Gemak staat voorop
2. Een metalen bijzettafel voor een industriële woonstijl
3. Ga voor puur Scandinavisch met een houten bijzettafel
4. Bijzettafels in hippe vormen voor een moderne touch
Stylingtips van COCOmaison

1. Gemak staat voorop

Vanzelfsprekend zijn ze mooi om te zien, maar bijzettafels vervullen vooral ook een praktische rol. In een woonkamer waar sommige zitplaatsen wat verder van de salontafel verwijderd zijn, kun je er makkelijk even een boek, glas of afstandsbediening op kwijt, zonder dat je op hoeft te staan.

Je kiest een bijzettafel dan ook op het doel waar hij voordient. Als je niet zo veel ruimte hebt en je wilt er alleen een theekop of afstandsbediening op kwijt, heb je aan een kleine bijzettafel genoeg.

Heb je juist een grotere woonkamer, kies dan een grotere versie waarop je een grote vaas of lamp kunt zetten en waar je hapjes of drankjes op kwijt kunt als je bezoek ontvangt.

✓ Lees ook: Salontafel decoreren: Do's & don'ts

Let erop dat je bijzettafel niet te laag is, maar ook niet te hoog, zodat je er makkelijk bij kunt als je zit.

Remco
Product Manager

2. Een metalen bijzettafel voor een industriële woonstijl

Tijdloze interieurs in industriële stijl vragen om lange, eenvoudige vormen. Naast een groot meubelstuk zoals een bank of een fauteuil, zetten we bij voorkeur een metalen meubelstuk van wat kleinere omvang.

Met hun ronde, vierkante, enkele blad of meerdere bladen passen simpele tafeltjes met een industriële look in elke inrichting en komen ze altijd van pas.

Voor een eenvoudige vormgeving hoef je trouwens niet per se te kiezen voor het klassieke zwarte model... Er zijn ook modellen in wit, goud of met bladen in hout, glas en vele andere materialen.

✓ Lees ook: Set van bijzettafels: een onmisbaar en trendy interieurelement

3. Ga voor puur Scandinavisch met een houten bijzettafel

In een woonkamer in Scandinavische stijl gaat er niets boven hout. Het is een puur en natuurlijk materiaal dat juist kenmerkend is voor deze woonstijl. Bovendien is het robuust en dus ideaal voor een huishouden met spelende kinderen.

Rustgevend in combinatie met gekleurde meubelen, eiland van licht in een donkerder sfeer, hout past zich aan elk interieur aan. Afhankelijk van de inrichting van je woonkamer kun je een bijzettafel kiezen in een lichtere of donkerdere houtsoort of, waarom niet, met rieten elementen, die momenteel bijzonder trendy zijn.

4. Bijzettafels in hippe vormen voor een moderne touch

Houd jij van een eigentijdse inrichting en wil je daar echt een ‘design’ touch aan geven? We hebben hele leuke bijzettafels die een originele en moderne uitstraling hebben. Zeker als de rest van de meubels strakke lijnen en rustige kleuren hebben, springen zulke kleinmeubelen echt in het oog.

✓ Lees ook: De zoektocht naar het perfecte vloerkleed

meer inspiratie
altijd de beste deals ontvangen?

Ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends en laatste aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

bijzettafels Wil je eenheid scheppen tussen meerdere zitplaatsen? Gebruik dan bijzettafeltjes om ze met elkaar te verbinden. Ze zijn trouwens ook heel handig bij een borrel met hapjes voor meerdere gasten.
bijzettafels In een grote woonkamer, waar de zitplaatsen zich verder van de salontafel af bevinden, hebben bijzettafels en heel praktische functie. Kies meerdere dezelfde of juist heel verschillende bijzettafels, De variatie van meerdere kleine tafeltjes maakt ze extra leuk.
bijzettafels Natuurlijk kun je een bijzettafel ook puur decoratief gebruiken, niets verplicht je om je om hem echt een praktische functie te geven. Zet er een mooie vaas op met enkele takken gras of droogbloemen of creëer een ereplaats voor een beeld of ander object waar je van houdt.

Stylingtips van COCOmaison

Hoe kies je de goede bijzettafel?

Meestal wil je met een bijzettafel een probleem oplossen. Je wilt spullen kwijt kunnen, zoals een glas of een afstandsbediening en moet dus een plek krijgen vlak bij je zitplek, zodat je niet hoeft op te staan. Let daarom vooral op de afmetingen van het tafeltje; zorg dat hij voldoende groot is, maar ook niet teveel plaats inneemt en dat hij hoog genoeg is om er makkelijk bij te kunnen.

Welk materiaal past bij welke woonstijl?

Glad metaal en een sobere vormgeving sluiten het beste aan bij een industriële woonstijl. Houd jij meer van een Scandinavische woonsfeer, dan is een houten bijzettafel misschien meer op zijn plaats, al mag je natuurlijk altijd van zo’n regel afwijken.

Waar zet je de bijzettafel neer?

Zeker als je op de bank of in de je fauteuil wat verder van de salontafel afzit, zet je een bijzettafeltje wel in de buurt van je zitplek. Daarom kun je in een royale woonkamer, met meerdere zitplaatsen verspreid over de ruimte, ook heel goed meerdere tafeltjes neerzetten.

Hoe maak je van je bijzettafel een eyecatcher?

Wanneer je de rest van je inrichting rustig houdt qua vorm en kleur, kun je echt uitpakken met je bijzettafel. Kies een opvallend modern exemplaar, dat in vormgeving echt afsteekt bij de rest van je meubels.

COCOmaison fans

inspireer anderen

tag ons op instagram of gebruik #cocomaison

COCOmaison wooninspiratie

wooninspiratie

Lees onze inspiratieblogs en laat je inspireren

Ook interessant...