✔ Veilig betalen
✓ 30 dagen retourtermijn

Een Scandinavisch interieur in je woonkamer? Zo doe je dat!
#woontips

Een Scandinavisch interieur in je woonkamer? Zo doe je dat!

Publicatiedatum 26 oktober 2022

Een Scandinavische inrichting is tijdloos en zorgt voor een knusse, stijlvolle sfeer in je woonkamer. Als je een mooie Scandinavische inrichting wilt, kies je natuurlijk voor de juiste kleuren, materialen en decoratieve voorwerpen.

Wit en pasteltinten: de kleuren van een Scandinavisch interieur
Moderne decoratie
Natuurlijke materialen voor een knusse sfeer
Zachte en figuratieve vormen aan de muren
COCOmaison denkt met je mee

Wit en pasteltinten: de kleuren van een Scandinavisch interieur

De Scandinavische stijl wordt vooral bepaald door neutrale en heldere kleuren. Een combinatie van witgeschilderde muren met lichtgekleurde meubels verdient daarom de voorkeur. In plaats van donkere houtsoorten gebruiken we liever witte en beige tinten. Voor wat extra levendigheid mag je gerust een paar kleurrijke pasteltinten toevoegen, bijvoorbeeld voor de kussens op de bank of voor voorwerpen in je wandrek.

Met deze heldere kleuren maak je je woonkamer zo licht mogelijk en maak je optimaal gebruik van natuurlijk licht. Voor ’s avonds kies je natuurlijk voor de juiste sfeerverlichting. Heldere, liefst witte lampenkappen in ronde en eigentijdse vormen zijn daarvoor heel geschikt.

Geef de sfeer in de woonkamer een warm accent met een groot vloerkleed, in een fellere of iets donkerdere kleur, om een contrast te creëren met de rest van de inrichting.

Charlotte
Product Manager

Moderne decoratie

Als je je laat inspireren door Scandinavië, kies je voor eenvoudige decoratieve voorwerpen in zachte vormen en kleuren. Met glazen vazen vol droogbloemen, fraaie beelden en pastelkleurige kandelaars ziet de ruimte er strak maar harmonieus en stijlvol uit.

Scandinavische interieurs hebben doorgaans een moderne uitstraling. Ga dus op zoek naar enkele sterke stukken met eigentijdse lijnen. Een grote klok, tegelijk strak en origineel, geeft de kamer extra karakter. Een paar moderne sculpturen, die je mooi verspreid in de kamer neerzet, geven hetzelfde effect.

✓ Lees ook: 4 tips: welke accessoires passen bij een stijlvol interieur?

Natuurlijke materialen voor een knusse sfeer

Scandinavische interieurs staan bekend om hun soberheid en design, maar ook om hun warmte en gezelligheid. Daarom richten we ons vooral op natuurlijke materialen, zoals stof. Op de bank leggen we warme, lichte plaids en voor de ramen hangen we linnen gordijnen, zodat er helder en rustgevend licht doorkomt.

Hout is niet weg te denken uit het Scandinavische interieur. Het wordt gebruikt voor meubels en decoratieve voorwerpen zoals sculpturen of beeldjes. Hout vinden we ook terug in meubels zoals bijzettafels of planken aan de wand, zodat ook kleine details zorgen voor een warm accent.

Zachte en figuratieve vormen aan de muren

Om een Scandinavische sfeer in de woonkamer te creëren, kiezen we voor zachte schilderijen in pasteltinten, met figuratieve en moderne motieven. Qua design gaat de voorkeur uit naar eigentijdse lijnen en lijsten in licht hout.

Ook de spiegel mag niet ontbreken, zonder omlijsting en in een willekeurige vorm, maar liefst rond voor meer zachtheid. Met een spiegel kan je kleinere ruimtes groter laten lijken, omdat die een indruk van diepte geeft.

✓ Lees ook: 6 ideeën voor jouw wanddecoratie

altijd de beste deals ontvangen?

Ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends en laatste aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Drie tips voor een inrichting in Scandinavische stijl

1. Kies neutrale kleuren voor je meubels en muren en voeg enkele lichte accenten toe met kleurrijke, decoratieve voorwerpen die geïnspireerd zijn op Scandinavië.

2. Zet vazen met droogbloemen naast hedendaagse sculpturen en beeldjes van hout of hars op je boekenplanken of wandrek.

3. Voor een knusse Scandinavische sfeer kun je poefs neerzetten rond de salontafel, in zachte, natuurlijke en warme stoffen.

meer inspiratie

COCOmaison denkt met je mee

Welke kleuren passen bij een Scandinavisch interieur?

Kies bij voorkeur voor muren en meubels in wit, beige of andere neutrale kleuren als je een woonkamer in Scandinavische stijl wil. Decoratieve voorwerpen in pasteltinten zorgen ervoor dat het wat levendiger wordt.

Welke decoraties zijn het meest geschikt voor een Scandinavisch interieur?

Voorwerpen die tegelijk modern en traditioneel zijn en waarbij materialen als hout en glas worden gecombineerd. Ga voor vazen in zachte, ronde vormen en designkandelaars - en waarom niet een ultramoderne klok?

Hoe wordt mijn Scandinavische interieur knus en gezellig?

Gebruik veel stof: leg plaids en kussens op de bank, hang gordijnen op en leg een groot vloerkleed op de vloer. Hout is natuurlijk ook niet weg te denken uit een Scandinavisch interieur. Het geeft een gevoel van comfort en warmte.

Wat hang ik aan de muur?

Schilderijen met moderne, figuratieve elementen zijn beter dan foto's. Tot de Scandinavische klassiekers behoren ook designspiegels met ronde vormen.

COCOmaison fans

inspireer anderen

tag ons op instagram of gebruik #cocomaison

COCOmaison wooninspiratie

wooninspiratie

Lees onze inspiratieblogs en laat je inspireren

Ook interessant...