✔ Veilig betalen
✓ 30 dagen retourtermijn

Feeling Blue - part 1
#francq colors

Feeling Blue - part 1

Publicatiedatum 27 mei 2024

Creëer rust in tijden van chaos

Uitdrukkingen als ‘Feeling Blue’ en ‘Blue Monday’ associëren de kleur blauw met melancholie, maar tegelijkertijd is blauw ook de meest hoopvolle kleur van allemaal. De trend Feeling Blue richt zich dan ook op deze zachte kant van de kleur, waarmee je een rustgevende en inspirerende sfeer kunt creëren, zelfs in tijden van chaos en onzekerheid.

50 tinten blauw

Feeling Blue draait helemaal om blauw, in al zijn variaties. Overal zie je verschillende gelaagde nuances van de kleur terugkomen: van donker melancholisch blauw tot licht mistblauw, en van subtiel arctisch blauw tot opvallend mineraalblauw. Deze tinten symboliseren zowel kwetsbaarheid en veranderlijkheid als kalmte en hoop.

camera-icon.jpg Kjel eetkamerstoel

Altijd in beweging

In dit eerste kleurenpalet van deze trend vind je voornamelijk koele en kalmerende blauwtinten die verwijzen naar water. Deze worden gecombineerd met bruintinten die een rots in de branding symboliseren. Water komt trouwens niet alleen terug in de kleuren, maar ook in de vloeiende, organische vormen van veel objecten, die het gevoel van bewegend water oproepen en worden aangevuld met aardse, steenachtige accenten.

camera-icon.jpg Wave schaal en Wave pot

✓ Lees ook: Ambachtelijk Portugees aardewerk

Schitterende elementen

Naast de blauwe kleur en vloeiende vormen zijn er ook andere verwijzingen naar water te vinden, zoals transparante of reflecterende elementen. Denk bijvoorbeeld aan glas, dat symbool staat voor helderheid en kwetsbaarheid. Daarnaast komen reflecterende materialen terug, zoals glanzende stoffen of metaal, die doen denken aan de schittering op het water.

camera-icon.jpg Kjel eetkamerstoel

meer inspiratie
altijd de beste deals ontvangen?

Ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends en laatste aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

COCOmaison fans

inspireer anderen

tag ons op instagram of gebruik #cocomaison

COCOmaison wooninspiratie

wooninspiratie

Lees onze inspiratieblogs en laat je inspireren

Ook interessant...