✔ Veilig betalen
✓ 30 dagen retourtermijn

The Rewild - part 2
#francq colors

The Rewild - part 2

Publicatiedatum 23 januari 2023

Lang leve de natuur!

Misschien juist omdat de natuur op veel plaatsen wordt bedreigd, groeit het verlangen naar zuivere lucht, schoon water en ongerept groen. De natuur heeft ook een helend effect: stress vermindert en onze conditie verbetert. Alle reden dus om spaarzaam om te gaan met wat er aan natuur rest en al het goede van Moeder Aarde te koesteren

Vergroening

De initiatieven om klimaatverandering tegen te gaan en natuurbehoud te bevorderen zijn talrijk. Bij nieuwe gebiedsontwikkeling worden hoge eisen gesteld aan duurzaamheid en waar mogelijk worden bestaande gebieden vergroend. Denk aan het stimuleren van ‘tegelwippen’, van ongemaaide en bloemrijke bermen en het terugbrengen van meanderende beken. Architecten proberen zo weinig mogelijk te raken aan het ecosysteem, gebouwen gaan op in het groen of faciliteren zelfs de begroeiing. De natuur wordt minder beperkt en meer vrijgelaten.

camera-icon.jpg MALIKA vaas

Overgrown look

Ook in de designwereld neemt de invloed van de natuur toe, letterlijk of als inspiratiebron. Textiel wordt minder glad en braaf, met verschillende texturen, diktes en kleuren in één item. Objecten krijgen grillige vormen, vaak geïnspireerd of gevormd door de spontane, ongecontroleerde groeiprocessen uit de natuur. Ook de esthetiek van koraalriffen, waardevol maar bedreigd, zie je regelmatig terug. Of de ‘overgrown’ look: objecten die met planten of schimmels begroeid lijken.

camera-icon.jpg KOFI vaas

NextGen materials

Daarnaast zijn NextGen materials erg belangrijk, nieuwe materialen op organische basis zoals myceliumleer, spider silk, papier of leer van algen, verfpigmenten uit bacteriën… Restafval uit de voedingsindustrie krijgt een nieuw leven als grondstof, denk aan appel- of druivenleer, textiel van citrusschillen of faux-plastic op basis van oesterschelpen. En ook het kleurenpalet is uiteraard gebaseerd op de – soms erg expressieve – kleuren uit de wilde natuur, van felgroen, warm bruin en paars tot geel. Maak dus eens een lange wandeling of fietstocht en laat je inspireren door de natuur!

meer inspiratie
altijd de beste deals ontvangen?

Ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends en laatste aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

COCOmaison fans

inspireer anderen

tag ons op instagram of gebruik #cocomaison

COCOmaison wooninspiratie

wooninspiratie

Lees onze inspiratieblogs en laat je inspireren

Ook interessant...