✔ Veilig betalen
✓ 30 dagen retourtermijn

Vensterbank inrichten? Dit zijn onze beste vensterbank styling tips
#woontips

Vensterbank inrichten? Dit zijn onze beste vensterbank styling tips

Publicatiedatum 26 mei 2023

De vensterbank fungeert voor de buitenwereld vaak als een etalage. Als je hem betrekt bij de rest van je inrichting krijgen bezoek en passanten een mooie eerste indruk van jouw woonstijl. Alle reden dus om je vensterbank met zorg in te richten. Wij delen onze beste vensterbank styling tips.

Ga voor groen
Smalle vensterbank inrichten? Let hier op
Een lange vensterbank inrichten doe je zo
Maak het persoonlijk
Onze top 3 vensterbank styling tips
Veelgestelde vragen

Ga voor groen

Wie van groen houdt, heeft het makkelijk. Geen plek waar planten zich beter thuis voelen dan in de vensterbank. Let alleen wel op met direct zonlicht en met een radiator: daar houden maar weinig planten van. Een mooie oplossing vormen de kunstplanten en -bloemen van COCOmaison. Die kunnen daar prima tegen!

camera-icon.jpg JUUL vaas

Smalle vensterbank inrichten? Let hier op

Is jouw vensterbank vrij smal, dan zijn bloempotten misschien al snel te breed. Als je toch groen in de vensterbank wilt, kun je beter voor vazen kiezen. COCOmaison heeft mooie, smalle designvazen in het assortiment. Vul ze met een mooie enkele (kunst)tak of - bloem en je vensterbank is meteen aangekleed.

camera-icon.jpg NOVA vaas en LOUA vaas

Een lange vensterbank inrichten doe je zo

Heb je een breed raam en dus een extra lange vensterbank, dan kun je daar lekker veel spullen op kwijt. Om het toch een beetje opgeruimd te houden, adviseren we een lange vensterbank op te delen in verschillende ‘zones’. Binnen die zones verzamel je bijvoorbeeld een aantal vazen, planten of beelden die mooi bij elkaar passen qua kleur, vorm of thema. Zo breek je visueel de lengte en zorg je dat het toch rustig oogt.

camera-icon.jpg JENNIFER beeld en LAURA beeld

Maak het persoonlijk

We zeiden het al eerder: in de vensterbank kun je prima laten zien wie je bent. Met vazen of potten in een bepaalde stijl, of met een andere leuke woonaccessoire. COCOmaison heeft bijvoorbeeld hele leuke dierenbeelden, mensfiguren en abstracte objecten voor in de vensterbank. Sober en strak of juist glamorous, modern of klassiek, in veel verschillende kleuren en materialen. Kies voor een knipoog of voor tijdloze elegantie, net wat het best bij jouw persoonlijkheid past.

Ben je niet meer helemaal bij met de inrichting van je vensterbank? Doe dan je voordeel met onderstaande tips en geef hem een snelle make-over!

camera-icon.jpg CIRCLE MAN beeld

altijd de beste deals ontvangen?

Ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends en laatste aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Onze top 3 vensterbank styling tips

Tip 1

Richt je vensterbank in als een etalage. Laat zien wie je bent en pas je inrichting regelmatig aan.

Tip 2

Door te kiezen voor woonaccessoires in gelijke vormen en/of kleuren, houd je je vensterbank visueel rustig en opgeruimd

Tip 3

Staan je planten in de vensterbank te dicht op de verwarming of in de volle zon? Kies dan voor kunstbloemen- of planten!

meer inspiratie

Veelgestelde vragen

Hoe richt ik een lange vensterbank in?

Door de vensterbank in verschillende ‘zones’ met gelijksoortige planten, vazen of andere accessoires op te delen kun je de lengte optisch verkorten en oogt het toch opgeruimd.

Hoe richt ik een smalle vensterbank in?

Als (brede) bloempotten niet passen, kun je kiezen voor hoge vazen, die meestal smaller zijn. Vul de vazen met mooie (kunst)takken of -bloemen.

Welke decoratie op vensterbank?

Kies voor decoratie in één kleur of thema, dan blijft de inrichting voor het oog rustig. Varieer bijvoorbeeld met hoogte, vorm of materiaal voor een aantrekkelijk beeld.

Hoe maak ik mijn vensterbank gezellig?

COCOmaison heeft veel accessoires met een knipoog, zoals vrolijke dier-, mens en fantasiefiguren die meteen een glimlach op je gezicht toveren!

COCOmaison fans

inspireer anderen

tag ons op instagram of gebruik #cocomaison

COCOmaison wooninspiratie

wooninspiratie

Lees onze inspiratieblogs en laat je inspireren

Ook interessant...