• ✔ Levertijd: 1-3 dagen        ✔ 30 dagen retourtermijn    ✔ Veilig betalen

  • Nederlands (België)
  • français (Belgique)
  • Deutsch (Belgien)

✔ Veilig betalen
✓ 30 dagen retourtermijn

The Chamber - part 1
#Trends

The Chamber - part 1

Publicatiedatum 20 december 2021
Bewerkt op 24 december 2021

Terugvallen op nostalgie

Je denkt aan je huidige situatie. Je huivert. Je denkt aan de toekomst. Je voelt de tranen komen. Je denkt aan het verleden... en droomt even weg. Nostalgie is een gevaarlijke emotie: een verloren verlangen, een zoektocht naar een gevoel dat nooit meer hetzelfde zal zijn. Net wanneer je nog maar denkt aan de toekomst, ligt die gedachte al in het verleden... Dus zingen we in koor: "Back to basics!"

Mysterie en melodrama

De coronacrisis zorgde, zoals iedereen wel weet, voor een grote schok. Er is echter ook hoop. Die hoop bevindt zich in alles wat te maken heeft met onze voorouders en de mysterieuze sfeer waarin we ons bevinden als we denken aan onze oervaders en oermoeders. Er heerst een soort melodramatisch sfeertje in deze trend: we kijken tegelijk opgewekt en somber naar het verleden

camera-icon.jpg Plaid EMMA

Groener gras en aardse kleuren

Het mysterieuze sfeertje dat rond het verleden hangt, uit zich in aardse, gedempte kleurtinten uit het verleden, eclectische combinaties, ruwe texturen en rijlkelijke decoratie.  

De vormen zijn grillig, maar toch stijlvol. De decoratie lijkt soms too much, maar weet toch binnen de grenzen te blijven. Eigenlijk kunnen we hier spreken van een perfecte imperfectie. Is het gras altijd groener aan de overkant? Mijmerend over het verleden, zouden we denken van wel..., maar is dat eigenlijk wel zo? 

Vroeger was alles beter

De vertaling naar interieurdesign is simpel: meubels met een vintagelook worden vergezeld door overdadige decoratie-artikelen, warme, aardse kleuren en tinten en een knipoog naar een befaamde uitspraak: "Vroeger was het allemaal beter." Organische vormen en vloeiende lijnen stralen optimisme uit door hun warm, verwelkomend effect. Gedempte tinten brengen de rust van de natuur terug in je interieur en ambachtelijk vervaardigde objecten doen ons verlangen naar vervlogen tijden.

Het verleden - dé verrassende trend van de toekomst. 

Altijd de beste deals ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo mis je geen enkele COCOmaison deal!

COCOmaison fans

Help bij het inspireren van anderen

Tag ons op Instagram met #cocomaison

COCOmaison x Azizi Life

Wooninspiratie

Op zoek naar een nieuw interieur? Wij geven je graag meer inspiratie!

Ook interessant...